Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Επίθεση Σαμαρά στην κυβέρνηση. Νέος γραμματέας ο Αν. Λυκουρέντζος




samaras_likouretzos_mΣκληρή επίθεση στο ΠΑΣΟΚ με αφορμή την οικονομία εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, στην οποία εξελέγη, δια βοής ο νέος γραμματέας του κόμματος, Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο οποίος ήταν και ο μόνος υποψήφιος. Ο πρόεδρος της ΝΔ, άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για το μνημόνιο και επανέλαβε ότι “Το κεντρικό μήνυμα της ΝΔ είναι η εναλλακτική πολιτική για την οικονομία και την απαλλαγή από τις συνέπειες του μνημονίου”. Ο κ. Λουκουρέτζος τόνισε ότι θα εργαστεί για την ανασυγκρότηση του κόμματος, την μείωση της κομματικής γραφειοκρατίας και τόνισε, ότι “είναι ώρα να αντιληφθούν οι Έλληνες, πως τα στελέχη τής Νέας Δημοκρατίας είναι δίπλα τους”.

Εναλλακτική πολιτική για την οικονομία

Σφοδρή επίθεση στο ΠΑΣΟΚ με αφορμή την οικονομία εξαπέλυσε κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, επιτέθηκε για μία ακόμη φορά στην κυβέρνηση για το μνημόνιο και προανήγγειλε την συνέντευξη που θα δώσει την επόμενη Τετάρτη για την οικονομική πρόταση της ΝΔ.

“Το κεντρικό μήνυμα της ΝΔ είναι η εναλλακτική πολιτική για την οικονομία και την απαλλαγή από τις συνέπειες του μνημονίου” επανέλαβε ο Αντώνης Σαμαράς και δίνοντας το στίγμα της πολιτικής του, είπε ότι στόχος της ΝΔ δεν είναι να φρενάρει τις απαραίτητες αλλαγές που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το μνημόνιο αλλά να απαλείψει τις τεράστιες αδικίες, να εξουδετερώσει την ύφεση που προκαλεί και να κάνει αυτά που πρέπει χωρίς να διαλύσει την κοινωνία και την οικονομία.

Ξεδιπλώνοντας την επίθεσή του στο ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι “το κύρος του έχει καταρρακωθεί και η επιρροή του συρρικνώνεται ραγδαία. Οι υπουργοί του τσακώνονται συνέχεια μεταξύ τους, επικαλούνται το μνημόνιο για πράγματα που δεν προβλέπει το μνημόνιο και ανακαλύπτουν ότι περιέχει πράγματα που δεν γνώριζαν. Υπερασπίζονται πράγματα πολύ χειρότερα από εκείνα που απέρριπταν πριν από μερικούς μήνες. Αρνήθηκαν να συναινέσουν σε μία πολιτική που θα έβγαζε την χώρα από την κρίση και τώρα υποτάσσονται σε μία πολιτική που παραδίδει τα κλειδιά της διακυβέρνησης”.

Ο κ. Σαμαράς προέβλεψε πολιτικές εξελίξεις και πρόσθεσε ότι “το κόμμα προετοιμάζεται για την μεγάλη μάχη των Αυτοδιοικητικών εκλογών”.

Αναφερόμενος στο κόμμα του, τόνισε ότι με το συνέδριο ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της ανασυγκρότησης της ΝΔ και επισήμανε ότι το κόμμα απαλλάχθηκε από νοοτροπίες και πρόσωπα που πλήγωσαν την παράταξη, έκανε γενναία αυτοκριτική, και υπερασπίστηκε την θετική κληρονομιά.

Μίλησε όμως και για τα εσωκομματικά: “τώρα που τζάκια, φέουδα και μηχανισμοί τελείωσαν οριστικά ανασυγκροτούμε τα πάντα έχουμε νέο και πιο λειτουργικό μοντέλο. Μετά την σημερινή εκλογή, το κόμμα παίρνει τη νέα του μορφή και πρέπει να δώσει τη μάχη της λειτουργίας και της λειτουργικότητας προς τα έξω και όχι προς τα μέσα. Δεν θα αφήσουμε καμία γωνιά της Ελλάδας που να μην πάμε. Ο νέος γραμματέας πρέπει να οργανώσει την εξόρμηση στην περιφέρεια για τη μεγάλη μάχη της αυτοδιοίκησης. Είναι το μεγάλο στοίχημα για όλες και για όλους μας”.

Κλείνοντας, ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στην πολιτική κρίση λέγοντας: “όλες οι πολιτικές δυνάμεις περνάνε από τον «Τειρεσία» της συνείδησης του Έλληνα πολίτη. Όλες διέπραξαν σφάλματα και βαρύνονται με αμαρτήματα, μικρότερα ή μεγαλύτερα, θα βγει όμως από τον Τειρεσία το κόμμα που θα κλείσει τους λογαριασμούς του με το παρελθόν και θα πάρει απόσταση από το ζοφερό παρόν και εμπνεύσει εμπιστοσύνη και αισιοδοξία για το μέλλον. Όταν όλα τα άλλα θα καταρρέουν εμείς θα μένουμε όρθιοι και θα δίνουμε ελπίδα και προοπτική για τον κόσμο. Όλη η κριτική που κάναμε το προηγούμενο διάστημα, οι θέσεις που λάβαμε, αυτό προετοίμαζε”

Νέος γραμματέας ο Αν. Λυκουρέντζος

Κατά τη συνεδρίαση, δια βοής εξελέγη γραμματέας της ΝΔ ο βουλευτής Αρκαδίας Ανδρέας Λυκουρέντζος, καθώς δεν υπήρξε άλλος υποψήφιος και μετά από πρόταση του απερχόμενου γραμματέα, συμφωνήθηκε ομόφωνα να μη στηθεί κάλπη.

“Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε τις ιδέες και το πρόγραμμα του προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά που θα δώσει ελπίδα στην χώρα”, είπε απευθυνόμενος στα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής ο κ. Λυκουρέντζος.

Ακόμη, δεσμεύθηκε ότι θα εργαστεί για την ανασυγκρότηση του κόμματος και τη μείωση της κομματικής γραφειοκρατίας και έκλεισε λέγοντας ότι «είναι ώρα να αισθανθούν οι Έλληνες ότι τα στελέχη της ΝΔ είναι δίπλα τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου